Trigger point

Trigger Point therapie

Een zo genaamde ‘Trigger Point’ is, simpel gezegd, een pijnlijke drukpunt in een spier. Soms wordt het ook een drukpunt genoemd of zelfs een spierknoop.

Het kan zijn dat u niet eens bewust bent dat u een of meerdere Trigger Points hebt tot dat er op gedrukt wordt. U zegt dan gelijk Au! Het kan ook zijn dat wanneer er op zoon drukpunt gedrukt wordt dat er niet alleen op die punt pijn is maar er kan ook soms gelijk pijn ergens anders gevoeld worden.

Tegenwoordig zit bijna iedereen achter de computer of aan de mobiele telefoon te spelen, teksten of mailen. Dit leidt dan naar een stijve nek of schouders. Eenmalig en van korte duur is dit helemaal geen probleem maar dag tot dag weer kan dit erger worden  waardoor Trigger Points kunnen ontstaan.

Trigger point locaties

Trigger point locaties

Hiernaast ziet u een afbeelding van vaak voorkomende Trigger Point locaties. Drukpunten in het rood rondom de schouders kunnen uitstralende pijn geven in het nek of door de arm. Trigger Points in de onderrug kunnen ook uitstraling veroorzaken in het bil of been.

Er bestaan meerdere methodes om een Trigger Point te verhelpen. Soms is simpele massage genoeg. Soms moet er veel meer gebeuren om van een Trigger Point af te komen.

In de praktijk gebruiken wij vele verschillende methodes maar de nieuwste methode is de “Pain Neutralization Technique”. Dit Methode is door de Amerikaanse Chiropractor Dr. Kaufman ontdekt. Waar dit methode voor bekend is, is dat er letterlijk binnen enkele seconden Trigger Points gedeactiveerd woorden waardoor pijn ter plek verdwijnt.

Heeft u pijnlijke spieren? Misschien is deze methode iets voor u. Bel gelijk voor een afspraak.

Praktijk Huizen / Praktijk Bussum / Praktijk Hilversum Tel: 035-5241866

Chiropractie Sneek: Tel: 0515-430435

Comments are closed.