slijmbeursontsteking

 

slijmbeursontsteking

slijmbeursontsteking

Slijmbeursontsteking

 

Een slijmbeurs is een klein zak met vloeistof welk werkt als een glijmiddel tussen uw spier aanhechtingen en bot. Dit beschermd de spier tegen schade veroorzaakt door vrijving.

Wanneer de slijmbeurs ontstoken wordt, voornamelijk door herhaalde spierbelasting is er sprake van slijmbeursontsteking (bursitis). De meest voorkomende slijmbeurs ontstekingen zijn van de schouder of heup. Vaak denkt men aan het woord ontsteking gelijk met antibiotica genomen moeten worden. Ontsteking betekent niet gelijk infectie. Men moet eerder aan irritatie denken dus pijn, zwelling en warmte en roodheid.

 

Slijmbeursontsteking van de schouder

slijmbeurs schouder

schouder slijmbeurs

 

 

Schouderpijn kan plotseling ontstaan of langzaam opbouwen gevolgd door stijfheid. Pijn is aangebracht door het arm horizontaal omhoog brengen of op de elleboog te leunen. Slijmbeurs ontsteking veroorzaakt s’nachts pijn in de schouder waardoor men niet op de zijn kan liggen.

Wat moet u doen?

Allereerst moet u herhaalde armbewegingen boven uw hoofd of boven horizontaal vermijden. Als u de irritatie aan de schouder vermindert kan de herstel proces ook van start gaan.

Regelmatig koelen met ijs helpt vaak de ontsteking proces tegen te gaan. Rek en strek oefening samen met rust zijn ook van belang . De herstel periode van slijmbeursontsteking is verschillend. Het kan soms van korte aard zijn maar ook heel lang. Natuurlijk zijn er ook ander oorzaken die schouderpijn kunnen veroorzaken. Laat uw Chiropractor uw situatie beoordelen.

Heeft u last van slijmbeursontsteking? Bel gerust voor een afspraak.

Slijmbeursontsteking van de heup, lies en zitbeen.

Slijmbeursontsteking van de heup is te herkennen aan pijn direct op het uitsteksel van de heup (grote trochanter). Soms heeft u last van uw lies. Vaak ook met uitstraling in het been langs uw dijbeen. Ontsteking van de slijmbeurs ontstaat weer door irritatie van de spieren rondom de heup vaak door herhaalde beweging (dansen) of druk (op zij liggen) of door gestoorde loop patroon afkomstig van de voeten (pronatie). Vaak is de oorzaak niet direct te herkennen.

Heeft u last van uw zitbeen bij zitten? Dat kan vaak door slijmbeursontsteking van de slijmbeurs van de zitbeen (ischiogluteal bursa) komen.

Slimbeursen rondom de heup.

Slimbeurzen rondom de heup.

 

Uwhip_bursitis Chiropractor kunt u helpen om uw situatie beter te beoordelen en u weer op de juiste zetten.

Bel gelijk voor een afspraak.

Tel 035-5241866 / 0515- 430435

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.