Chiropractor J van den Hoek

Chiropractor J van den Hoek

www.ikhebrugpijn.nl

Chiropractor nodig? Bel gelijk! 035-5241866

Chiropractor Jos van den Hoek  is te vinden op de volgende vier locaties:

Chiropractie Huizen / Naarden-Bussum / Hilversum / Sneek

Heeft u rugpijn, hoofdpijn of andere spier of gewricht klachten? Dan bent u in de goede plek.

Bel gelijk voor een afspraak.

Huizen / Hilversum / Naarden-Bussum Tel: 035-5241866

Sneek: 0515-430435

Jos van den Hoek – Chiropractor, Lid N.C.A.

Daniel McCabe – Chiropractor, Lid D.C.F.

Vragenlijst

Hernia

Slijmbeursontsteking

Verzekering

Patienten pagina

Uw Chiropractor J. van den Hoek

 

Heeft u rugklachten? 

Vrijwel iedereen heeft wel eens last van de rug. Helaas bestaat nog altijd het beeld dat de meeste rugklachten binnen twee weken spontaan weer over gaan. Toegegeven, sommige rugklachten herstellen inderdaad gelukkig binnen een paar dagen. Maar heel vaak blijven de klachten aanwezig of gaan even weg om daarna toch weer terug te keren. Om te voorkomen dat het herstel een langdurig en moeizaam proces wordt, is het belangrijk om tijdig een chiropractor te raadplegen.

Oorzaak?

Bij rugklachten is er zelden sprake van ‘schade’ in de rug. De oorzaak van de klachten is daarom meestal niet terug te vinden op een röntgenfoto of MRI scan. Rugklachten hebben in de regel een ‘functionele’ oorzaak: ze ontstaan door verkeerd bewegen of overbelasting. Vaak is dit een gevolg van eenzijdige werkzaamheden, teveel stilzitten of verkeerde til- en buktechnieken.

Oorzaken van rugklachten:

 • slechte houding;
 • weinig variatie in houding;
 • langdurige dezelfde activiteiten;
 • veel stilzitten;
 • weinig gezonde lichaamsbeweging;
 • onveilige tiltechnieken.

Niet elke rugklacht is hetzelfde

De spieren, wervels, tussenwervelschijven, gewrichtskapsels, bindweefsel en het zenuwstelsel spelen allemaal een belangrijke rol in het bewegen van de rug. Als één of meer van deze structuren zijn werk niet goed kan doen, ontstaan er rugklachten. Hoewel de klachten bij verschillende patiënten vaak sterk op elkaar lijken, kan de onderliggende oorzaak heel anders zijn. Het is dus belangrijk om eerst zorgvuldig te analyseren hoe de klachten ontstaan zijn, voordat een effectieve behandeling gestart kan worden.

Eerst goed beoordelen, dan pas behandelen

NCA chiropractoren zijn de experts bij uitstek om een zorgvuldig bewegingsonderzoek te doen. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de beweeglijkheid van de wervelkolom, de spierfunctie en de balans. Daarnaast worden er specifieke testen gedaan om bijzondere situaties (bijvoorbeeld een hernia) uit te sluiten. Op basis van deze analyse stelt de chiropractor een effectief behandelplan op.

Behandeling

De chiropractor maakt meestal gebruik van ‘manipulaties’ om de beweeglijkheid van gewrichten te herstellen. Een manipulatie, in de volksmond vaak ‘kraken’ genoemd, is een hele kleine snelle beweging, bedoeld om het gewricht iets op te rekken. Hierdoor wordt de souplesse van het gewricht hersteld. NCA chiropractoren hebben jarenlang getraind op deze technieken, zodat ze veilig en comfortabel toegepast kunnen worden. Naast de manipulatie gebruiken chiropractoren nog tal van andere technieken, waaronder:

 • mobilisaties (langzame stretchtechnieken voor de gewrichten);
 • spierstretches;
 • triggerpoint-therapie;
 • oefeningen;
 • taping technieken;

Beter worden, beter blijven

Ter aanvulling op de behandelingen worden vaak ergonomische adviezen, specifieke oefeningen en algemene gezondheidsadviezen gegeven, om het herstel zoveel mogelijk te bespoedigen.

Omdat veel rugklachten het directe gevolg zijn van onze dagelijkse gewoontes hebben ze helaas de neiging om op den duur terug te komen. Daarom zal uw chiropractor met u bespreken welke maatregelen nodig zijn om het risico op nieuwe rugklachten zoveel mogelijk te beperken.

Chiropractor, Jos van den Hoek is dagelijks te bereiken op tel: 035-5241866 / 0515-430435

 

 

 

 

 

Comments Disabled!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.