Chiropractie Franeker

Chiropractie FranekerChiropractie Franeker,

Het Want 10,
8802 PV Franeker
Tel: 0515-430435

Let op! Chiropractie Franeker is verhuisd naar Vlietlaan 44a te Sneek.

Tel: 0515-430435

Chiropractie Sneek, Almastraat 14

 

 

Jos van den Hoek, Chiropractor

Chiropractor Jos van den Hoek overlegt de chiropractische behandeling van de schouder met Boudewijn Vos,fysiotherapeut , van Gezondheid Centrum Het Want te Franeker.

Grotere kaart weergeven

Routebeschrijving Gezondheidscentrum Het Want Het Want 10-12 8802 PV Franeker
Komende vanaf de A31 uit de richting Leeuwarden of Harlingen neemt u de afslag Franeker. On-deraan de afrit afslaan naar N384\Franekerweg. Na ca 200m neemt u de afslag links naar Het Want (direct na het politiebureau). Achter op het terrein ziet u een gebouw met houten palen. Dit is het centrum.

Chiropractor Jos van den Hoek, praktijk Chiropractie Franeker.
Gezondheidscentrum Het Want breidt dienstverlening verder uit!

Bij het al zeer uitgebreide aanbod aan diensten die het Gezondheidscentrum Het Want haar klanten aanbiedt, ie er een nieuwe discipline bijgekomen. Jos van den Hoek namelijk zijn nieuwe praktijk in Franeker. Het Want heeft daarmee iets unieks in huis want chiropractors zijn, met een totaal aantal van ronde de 200, dun gezaaid in Nederland. Jos van den Hoek is dan ook de enige chiropractor met een praktijk in West – Friesland.

Dat chiropractor Van den Hoek bij het Gezondheidscentrum Het Want een praktijk opstart, is het logische gevolg van wat patiënten van hem in zijn praktijk in Sneek over het Want vertelden. ‘Ik ontvang in Sneek al geruime tijd een aantal patiënten uit Franeker en omgeving en die zijn vrijwel allemaal heel enthousiast over Het Want. Toen mij ter oren kwam dat Boudewijn Vos een chiropractor zocht om zijn diensten in Het Want uit te breiden ben ik in gesprek geraakt en ik was onder de indruk van de professionaliteit en het enthousiasme van de medewerkers van het Want en van de kwaliteit van het Gezondheidscentrum zelf’, legt Jos van den Hoek uit. ‘Daar kwam nog bij dat ik toch al een aantal patiënten uit Franeker en omgeving ontving, dus was het wel praktisch om ook in Franeker een praktijk te openen’.

Gewricht herstelt pijn vermindert
Over wat een chiropractor eigenlijk precies doet bestaat veel onduidelijkheid. ‘Chiro betekent hand en Practor betekent oefenen. Dat zegt al wat’, aldus Van der Hoek. ‘Een chiropractor werkt dus met z’n handen en is een specialist op het gebied van nek en rugklachten. Met onze specialistische kennis onderzoeken wij de wervelkolom en het zenuwstelsel om onnatuurlijke blokkades te lokaliseren. Een chiropractische behandeling heeft tot doel een foutieve lichaamshouding te verbeteren, de beweeglijkheid van de wervelkolom te vergroten en de functie van de geïrriteerde zenuwen te herstellen. Dat doen wij door met de handen druk op het gewricht te brengen, waardoor de bewegingsvrijheid van het gewricht herstelt en de pijn vermindert. Wij brengen het lichaam in een staat waarin het zichzelf kan herstellen en door de corrigerende behandelingen worden verder beschadigingen van tussenwervelschijven en zenuwen voorkomen’.

Universitaire studie
Met zijn behandelingsmethoden kan de chiropractor klachten verminderen of verhelpen zoals: hoofdpijn /migraine, rugpijn, nek en armpijn, ischias, whiplash, hernia, gewrichtspijnen, sportblessures, etcetera. Hoewel de chiropractie in Nederland nog in de “kinderschoenen” staat is het daarbuiten al geruime tijd een geaccepteerde en belangrijke behandelmethode. Chiropractie is ‘s werelds derde geneeswijze, na medici en tandartsen en bestaat meer dan tweehonderd jaar. Voor een opleiding tot chiropractor, een vijfjarige universitaire studie, moet men ook al naar het buitenland. In Nederland is daar nog geen opleiding voor. Jos van den Hoek volgde zijn opleiding in Australië, had daar twee praktijken en woont nu al weer twaalf jaar in Nederland waar hij een praktijk in Huizen en in Sneek begon. Hij is geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland en is lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie. Behandelingen voor chiropractie worden door vrijwel alle zorgverzekeraars via de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed.

In het Want kan dat optimaal
‘Chiropractie is niet alleen symptoombestrijding. Chiropractoren zoeken de oorzaak van klachten terug in het wervelkolom. Soms is één behandeling genoeg, meestal meerdere behandelingen en soms een gerichte training. ‘Beweging is goed maar belasting hoeft dat niet persé te zijn. Dat zijn twee verschillende dingen.’, aldus Van den Hoek. ‘Toch kan bewegen een belangrijk onderdeel van de behandeling zijn. Neem bijvoorbeeld een lage rug hernia. Daarbij bestaat de behandelwijze uit een algemene door een chiropractor uit te voeren behandelingsvorm, gecombineerd met fysiotherapie en trainingen in de sportzaal. In het Gezondheidscentrum Het Want kan dat dus echt optimaal geschieden.

Voor informatie en voor afspraken: 0515-430435. Zie ook: www.ikhebrugpijn.nl

Gezondheidscentrum Het Want, Het Want 10-12, 8802 PV Franeker. FREE Tel:0517-390900.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.