Carpaal tunnel syndroom

Carpaal tunnel syndroom

 

 

Carpaal tunnel syndroom

Carpaal tunnel syndroom is een omschrijving van pijn aan de hand en pols. Een zenuw (nervus medianus) loopt door een ‘tunnel’ tussen twee kleine pols botjes en nog een peesblad. Wanneer de ruimte te small is wordt de zenuw in de tunnel beklemd welk pijn of tinteling in de hand veroorzaakt. Zwelling in de pols gebeid makt de klachten erger. Vooral ‘s nachts nemen de klachten toe.

Oorzaak: Er zijn meerdere oorzaken van Carpaal tunnel syndroom zoals suikerziekte, zwangerschap, reuma, trauma, en een traag werkende schildklier. Zelfs computeren of gebruik van gereedschappen kunnen tot dit syndroom leiden.

Behandeling: Afhankelijk van de oorzaak wordt de juiste behandeling toegepast. In het ergste geval waar ander therapieën niet de gewenste resultaat geven is een kleine operatieve ingreep nodig.  Gelukkig is dit niet altijd nodig.

Tips: Neem rust met uw handen. Vermijd gebruik van de computer toetsenbord, naaien, borduren, langdurig schrijven of andere herhaalde kleine handgrepen. Gebruik een polsband. Koelen met ijszakken om zwelling te verminderen.

Chiropractische correcties van de hand of pols samen met rek / strek oefeningen kunnen verlichting bieden.

Hieronder ziet u dat de zenuw (geel) onder het carpaal ligament bekneld is. Dit kan leiden tot pijn of tinteling in de hand, duim, middel of wijsvinger.

 

Carpal_Tunnel_Syndrome (1)

 

Heeft u last van Carpaal Tunnel Syndroom? Bel maar even voor een afspraak. Chiropractie Huizen, Naarden-Bussum, Sneek Tel 035-5241866 , 0515-43035

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.