Hoofdpijn

Hoofdpijn: Jos van den Hoek, chiropractor. Huizen, Naarden-Bussum, Sneek

 

Chiropractie behandeling voor hoofdpijn? Ja natuurlijk!

Hoofdpijn:

Er zijn over het algemeen twee vormen van hoofdpijn die wij dagelijks behandelen. Dat zijn spanningshoofdpijn en migraine. Spanningshoofdpijn is het gevolg van spierspanning van de nekspieren en vaak ook de kaakspieren. Zo gauw als stress begint op te treden, trekken wij onze schouders omhoog en klemmen wij ons kaak dicht. Dit kan als gevolg hoofdpijn met zich meebrengen.

Spanningshoofdpijn

 

Hoewel deze hoofdpijn ‘spanningshoofdpijn’ heet, wordt het zeker niet altijd door spanning veroorzaakt. Deze hoofdpijn is niet ernstig, maar wel vervelend. De pijn kan verergeren door stress, slecht slapen, vermoeidheid of een verkeerde houding.

Kenmerken spanningshoofdpijn:

  • Pijn straalt vaak uit vanuit de nek naar het hoofd;
  • Hoofdpijn is een drukkende pijn, die vaak als een band om het hoofd wordt gevoeld;
  • Meestal aan beide kanten van uw hoofd of in de nek, maar kan ook aan 1 kant zitten;
  • Spieren van de schouders, nek en schedelrand zijn vaak gevoelig;
  • Pijn kan enkele minuten tot vele dagen duren;
  • U kunt meestal wel nog doorgaan met uw dagelijkse activiteiten.
  • U kunt last hebben van harde geluiden of fel licht.

Nekspieren en gewrichten zijn vaak de oorzaak van uw klachten

Er zijn verschillende theorieën over de oorzaak van spanningshoofdpijn. Vaak ontstaat het vanuit de nek. Als gewrichten niet goed bewegen en spieren erg gespannen zijn hoog in de nek kan dit leiden tot hoofdpijn.

Kleine diepere spieren achter uw hoofd veroorzaken vaak pijn wanneer ze te gespannen zijn. Grotere nekspieren zorgen dat u uw hoofd kunt draaien, knikken en omhoog kunt kijken. De kleine spieren helpen met fijne motoriek en stabiliteit.

Een spier heeft twee acties: trekken en loslaten. Wanneer een spier trekt wordt er een actie uitgevoerd. Spierspanning over een langere periode kan effect hebben op uw houding. Spierspanning om uw hoofd voelt alsof uw een band om uw hoofd hebt.

Migraine:

Migraine is anders. Migraine geeft vaak pijn aan een kant van uw hoofd. Het komt vaak voor op de weekend en wordt vaak ingeleid door een aura  (voorgevoel of lichtflitsen voor dat de migraine aankomt). De pijn kan bij inspanning erger worden en het kan zijn dat u zich misselijk voelt en moet overgeven. Vaak is fel licht of een hard geluid slecht te verdragen. Het duur van migraine kan soms dagen lang zijn.

Voeding kan ook een migraine aan brengen. Download hier de lijst van de Hoofdpijn / Migraine Triggers

 

Chiropractie is voor alle leeftijden….
Natuurlijk zijn de behandeling van kinderen en volwassene en bejaarden anders.

Chiropractie verlicht hoofdpijn Video (engels talig)

Gebruik van pijstillers.

Gebruikt u pijnstillers? Lees hier meer over pijstiller gebruik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *